Skip to main content

Afghanistan lider under en lang, blodig konflikt, hvor sikkerhedssituationen til stadighed forværres. Med ‘Waiting for Hope’-konferencerne den 11. og 12. september 2018 gav DACAAR (Danish Committee for Aid to Afghan Refugees) i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp stemme til de sårbare og udsatte. Det skete gennem fotoudstilling, konferencer og debat på Akademiet for Utæmmet Kreativitet på Enghavevej i København. På biledet er DACAAR´s sekretariatschef, Klaus Løkkegaard, ved den poster som ledsagede konferencerne.

Til konferencen 12. september var bl.a. udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) med til at sætte nødhjælp og udviklingsprioriteter i Afghanistan i fokus. Hun forsikrede om fortsat støtte – men ikke hvis Taleban fik total kontrol og indførte et nyt kalifat. Der er stadig et stort behov for international bistand og nødhjælp til de langt over to mio. internt fordrevne og hjemvendte flygtninge.

  Blandt de øvrige talere og paneldeltagerne var ambassadør Jakob Brix Tange, Irene Horejs, Head of Unit i ECHO, fhv. generalsekretær Christian Friis Bach fra Dansk Flygtningehjælp, direktør John Morse fra DACAAR´s kontor i Kabul og Tahmina Salik fra den afghanske diaspora i Danmark.

  Debatmødet 11. september zoomede ind på nyhedsdækningen fra Afghanistan. I panelet sad bl.a. udenrigskorrespondent og Afghanistan-kender Simi Jan, udlandsredaktør på DR Sanne Gram og Susanna Inkinen fra International Media Support. Mediedækningen er bremset af sikkerhedssituationen – og fokus, som flytter sig andre steder hen, bl.a. Syrien.

  Hele ugen kunne man tillige opleve den prisbelønnede franske fotograf Sandra Calligaros billeder fra Afghanistan med titlen ’Afghan stories: Waiting for Hope’.