Skip to main content

Under vanskelige omstændigheder er DACAAR netop blevet i stand til at levere de foreløbig sidste 130.000 stykker sæbe ud af halvanden million stykker bestilt sæbe. Bestillingerne vil fortsætte for sæbe er helt afgørende for at bremse den tikkende bombe for corona-spredning i Afghanistan.

Ifølge de afghanske sundhedsmyndigheder forventes 81 procent af afghanerne at blive smittet med COVID-19. Dvs. at 25,6 millioner afghanere anslås at få COVID-19. Det er en øgning fra de første prognoser fra sundhedsministeren, som mente halvdelen af befolkningen risikerer smitte, men der er stor usikkerhed om tallene. Da tre af de afghanske provinser grænser op til Iran, vurderes det, at 200.000 afghanere, som var flygtet til Iran, allerede har krydset grænsen og er vendt tilbage til deres hjemland siden Corona pandemien ramte Iran.

Mange af dem formodes at være smittet med COVID-19.

  • Coronakrisen tvinger både DACAAR og andre humanitære projekter i Afghanistan til mere fokus på Covid-19. Vi har omstruktureret store dele af vores program. Samtidig passer vores eksisterende fokus på bl.a. rent vand og hygiejne perfekt til de indsatser, som Afghanistan har brug for midt i den forfærdelige krise. Mens Danmark har et effektivt samfund til at håndtere krisen, så mangler det totalt i Afghanistan, påpeger DACAAR´s sekretariatschef, Klaus Løkkegaard.

Leveringen af sæben kan i Danmark synes enkel, men den er i Afghanistan meget kompliceret. Derfor er DACAAR´s direktør i Kabul, John Morse, særdeles tilfreds.

  • Første del af kontrakten på de 1,5 mio. stykker Dettol sæbe er allerede distribueret. Og sæben er kun én af tingene i de hygiejne-kits, som støtter vores indsats mod corona. Jeg er meget stolt af mine indkøbsfolk og resten af vores stabs bedrifter i disse gale tider, melder John Morse fra Kabul.