Skip to main content

FN´s World Toilet Day i dag den 19. november har høj prioritet blandt DACAAR´s 1.000 ansatte i Afghanistan. Alene i 2019 blev der i følge vores nye årsrapport konstrueret 5.887 nødlatriner, bad og muligheder for håndvask.

– FN´s World Toilet Day er en vigtig markering af vores arbejde. Specielt aktuelt er det i år, hvor hygiejne er et af vores våben i kampen mod corona. Hertil er ordentlige toiletforhold afgørende for ikke at forværre effekten af klimaforandringerne med oversvømmelser og tørke, som Afghanistan også er plaget af. Vi fortsætter derfor indsatsen og takker FN for at sætte fokus på arbejdet. Det bidrager forhåbentlig også til fortsat og øget støtte til arbejdet, siger Klaus Løkkegaard, sekretariatschef for DACAAR i København.

FN markerer dagen for at sætte fokus på de 4,2 milliarder mennesker i verden, som lever uden sikker sanitet og toiletter. Det sjette af FN´s bæredygtige udviklingsmål handler netop om sikker adgang til sanitet og vand. I Afghanistan er diarre den anden mest hyppige dødsårsag blandt børn under fem år. DACAAR er også derfor i front med toiletter både som hjælp og nødhjælp ved naturkatastrofer og nye udbrud af væbnede konflikter. Det bremser både sygdomme samt sikrer renere vand og gødning til marker. Ud over FN´s fokus med World Toilet Day er emnet også højt prioriteret af EU´s Udviklingsorganisation ECHO, der står for to tredjedele af DACAAR´s årsbudget.

ECHO har gennem DACAAR bidraget til at bygge disse nødlatriner og bade iDACAAR BAKKER OP I DAG MED TUSINDVIS AF LATRINER OM FN´s ”WORLD TOILET DAY”: FN´s World Toilet Day i dag den 19. november har høj prioritet blandt DACAAR´s 1.000 ansatte i Afghanistan. Alene i 2019 blev der i følge vores nye årsrapport konstrueret 5.887 nødlatriner, bad og muligheder for håndvask.

– FN´s World Toilet Day er en vigtig markering af vores arbejde. Specielt aktuelt er det i år, hvor hygiejne er et af vores våben i kampen mod corona. Hertil er ordentlige toiletforhold afgørende for ikke at forværre effekten af klimaforandringerne med oversvømmelser og tørke, som Afghanistan også er plaget af. Vi fortsætter derfor indsatsen og takker FN for at sætte fokus på arbejdet. Det bidrager forhåbentlig også til fortsat og øget støtte til arbejdet, siger Klaus Løkkegaard, sekretariatschef for DACAAR i København.

FN markerer dagen for at sætte fokus på de 4,2 milliarder mennesker i verden, som lever uden sikker sanitet og toiletter. Det sjette af FN´s bæredygtige udviklingsmål handler netop om sikker adgang til sanitet og vand. I Afghanistan er diarre den anden mest hyppige dødsårsag blandt børn under fem år. DACAAR er også derfor i front med toiletter både som hjælp og nødhjælp ved naturkatastrofer og nye udbrud af væbnede konflikter. Det bremser både sygdomme samt sikrer renere vand og gødning til marker. Ud over FN´s fokus med World Toilet Day er emnet også højt prioriteret af EU´s Udviklingsorganisation ECHO, der står for to tredjedele af DACAAR´s årsbudget.

ECHO har gennem DACAAR bidraget til at bygge disse nødlatriner og bade i Shahrak-e-Saadat landsbyen i Kabul provinsen, som ses på billedet her.