Skip to main content

Vi står i en overgangsfase

Med indgangen til 2022 har DACAAR hjulpet det afghanske folk i over 38 år. Undervejs har Afghanistan og dets befolkning oplevet mange ofte voldsomme ændringer både politisk, økonomisk og kulturelt. Men uanset hvilken omvæltninger, der har fundet sted, har DACAAR formået at hjælpe, hvor behovet har været størst i tæt samarbejde med det afghanske folk

Nu, hvor vi står og kigger ind i 2022, befinder Afghanistan sig i en overgangsfase, som skaber usikkerhed for fremtiden og problemer for mange og som også udfordrer DACAAR og vores humanitære arbejde. Behovet for hjælp er ikke blevet mindre. Tværtimod. Vi står overfor internationale sanktioner, kollaps i den finansielle sektor, omfattende tørke og en corona pandemi. Problemstillinger, som skal overvindes, for at hjælpen kan nå frem. Det kræver stort mod og professionalisme hos vores mange kollegaer. Der er mange ting, vi ikke kan påvirke i denne tid, men der er også mange, vi kan. Til tider kan det være svært at dokumentere de forandring og forbedringer, vores indsatser har betydet, men jeg er overbevist om, at DACAAR også fremover kan være med til at skabe grundlæggende og bæredygtige forbedringer og løsninger. Hjælp til den afghanske befolkning har aldrig været vigtigere.

Vi arbejder tæt sammen med folk i de lokal samfund og indsaten er baseret på deres behov og tillid. Den stærke lokale forandring og nationalisering har vist sig at være afgørende ikke mindst i en overgangsperioder, som vi befinder os i netop nu. Det er nøglen til, at vi har kunnet fortsætte og endda flere steder udvide vores hjælpearbejde og samtidig kunnet sikre personalets sikkerhed.

Jeg vil gerne takke for den store tillid, der er blevet vist fra vores donorer. Vi oplever en reel vilje til at forsætte med at hjælpe det afghanske folk, ligesom vi har mødt en åben og ærlig dialog og om i fællesskab at finde den bedste vej til at få hjæpen frem i en tid, hvor der undervejs er behov også for nye løsningen. Med en fortsat opbakning fra donorerne og tæt koordinering med vores hovedkvarter i København er jeg sikker på vi vil styrke og yderligere forbedre det, der er DACAAR’s mandat, nemlig at hjælpe det afghanske folk.

Jeg vil jeg gerne slutte med at gentage, hvor stolt jeg er over at være en del af det stærke DACAAR-hold, der står side om side med det afghanske folk. Vi vil fortsætte med at hjælpe efter bedste evne og i tæt samarbejde med lokalsamfundene, så længe de har brug for os.

En stor tak til alle dem, der støtter os undervejs.

De bedste hilsner

John Morse
Direktør