Skip to main content

Foto: Keld Broksø

Nawroz festivalen blev i år aflyst pga. corona-virus. Hvert år den 21. marts fejres den især af shiamuslimer, og i Mazar-e-Sharif tiltrækker den normalt tusindvis af mennesker. Kun en lukket moske-ceremoni blev det til uden offentlighed og journalister. Atiqullah Ansari, direktøren for Den Blå Moske, sagde, at det skete for ikke at sprede corona-virus yderligere. DACAAR´s øverste, udsendte ledelse har nu pga. corona-krisen forladt Afghanistan for at nå de sidste fly ud. Imens viser beslutningen i Den Blå Moske ansvarlighed i det civile, afghanske samfund. Det kan DACAAR kun bifalde. Tallet for corona-tilfælde er utvivlsomt gigantisk i Afghanistan. Halvdelen af Afghanistan styres af Taleban helt uden sundhedskontrol. I resten af landet har regeringen lukket uddannelsesinstitutioner, forbudt forsamlinger, men er uden midler til at behandle smittede. Iran er her langt bedre stillet. DACAAR tager de civiles afghaneres parti og fortsætter hjælpearbejdet, så længe vi kan. DACAAR har i Afghanistan forsøgt at skaffe mundbind, sørge for afspritning af hænder og begrænse mødeaktiviteten for vores 1.000 lokale medarbejdere. Vi håber, at vi med de begrænsninger kan fortsætte projekterne.