Skip to main content

DACAAR inviterer til infoaften i ‘Afghanistans Venner’ med Dansk Afghanistan Kvinde- og Diasporaforum (DAKDIF), som kommer til at fortælle om deres virke og hvordan de ser at Danmark kan være med til at styrke ligestillingen af Afghanske kvinder.

Mød de afghanske diasporakvinder, som giver DACAAR gode råd og har selvstændige, stærke stemmer i udviklingsdebatten. Kom og diskuter afghansk kvindekamp og Danmarks rolle. Det foregår:

Torsdag den 3. juni kl. 16.30-18.30
”Spaces” Ny Carlsbergvej 80, 1799 København

En ny, uafhængig, rådgivende gruppe blandt kvinder fra den afghanske diaspora i Danmark har set dagens lys: For Dansk-Afghansk Kvinde- og Diasporaforum (DAKDIF) er målet at støtte kvinders muligheder for indkomst, uddannelse og lederstillinger i Afghanistan. I første omgang i DACAAR, men på sigt i hele Afghanistan. Det er noget helt nyt at inddrage en diaspora i dansk udviklingsarbejde og lade dem være en stemme i den danske debat.

På mødet den 3. juni vil I med resten af Afghanistans Venner (tidligere DACAAR´s Ambassadørkorps) høre mere om initiativet fra de afghanske kvinder selv. Og I kan stille spørgsmål og give inputs til DAKDIF, som får indflydelse på DACAAR´s strategi – og kan give ny inspiration i udviklingsarbejdet.

Den afghanske diaspora i Danmark har 96 organisationer, som alene i antal gør det svært at arbejde med. Derfor bad DACAAR Tahmina Salik være tovholder. Første opgave var at samle 8 afghanske kvinder i Danmark på tværs af organisationer og Afghanistans etnicitet som en tilstræbt, repræsentativ, rådgivende gruppe.

“Jeg er superglad for initiativet. DAKDIF kan nu endelig gøre noget for kvinder i Afghanistan direkte og praktisk. Den uddannelse og erfaring, som vi har fra Danmark, kan nu bringes i spil i Afghanistan. Bl.a. har Afghanistan en enhed, der skal skabe forbindelse til diasporaen, og kvindegrupper i Afghanistan kan bruge kontakten”, siger Tahmina Salik.

Afghanistans Venner får nok at diskutere. Taleban er i fremmarch og fredsforhandlingerne falder ikke nødvendigvis ud til kvindernes fordel. Kvinderne i DAKDIF er nu Tahmina Salik, Mina Qaume, Maina Abbasi, Miriam Saidi, Maryam Warasy, Maryam Sidiqi, Salwa Barlian og Zohreh Yasna Faizi.

For at tilmelde dig arrangementet, send en email til copenhagen@dacaar.org.

Du kan også tilmelde dig vores mailingliste med info om kommende begivenheder. Så bliver du automatisk inviteret næste gang vi holder et event. Tilmeld dig på følgende link: http://eepurl.com/htQaZz