Skip to main content

Fik du ikke plads på DACAAR´s udsolgte Afghanistan-konference fredag den 10. september i Ørestad? Så kan du se hele konferencen her på YouTube.

* Hør blandt andre udviklingsminister Flemming Møller Mortensens indlæg om hans og regeringens fortsatte ønske og overvejelser om at yde civil hjælp til Afghanistan – og under hvilke betingelser.

* Også de tre politikere, Ulla Tørnæs (V), Katarina Ammitzbøll (K) og Christian Juhl (EL), forudså både rammer og muligheder – men også betingelser for at hjælpe de op mod 18 millioner afghanere, som stadig er afhængige af humanitær hjælp. Hertil var der kraftfulde indlæg fra:

* Klaus Løkkegaard & John Morse fra DACAAR, der dels fortsat arbejder i Afghanistan og tror på fortsatte muligheder trods alle udfordringer.

* Tahmina Salik (DAKDIF), som opfordrede til kraftig støtte til Afghanistans kvinder.

* David Vestenskov, Forsvarsakademiet, der påpegede Talebans indre spilttelse og Pakistans indflydelse som nogle af de sikkerhedsfaktorer, der vil påvirke civil hjælp fremover.

* Nagieb Khaja, journalist, som netop er hjemkommet fra Afghanistan og gav et mere nuanceret syn på Taleban – fra hardliners til mere moderate.

* Frederik Pålsson, DRC, der stillede rammer for NGO´ernes sikkerhed.

* Anne Poulsen, WFP, som talte om et akut behov for 200 mio. dollars til fødehjælp for 14 mio. afghanere.

* Ordstyrer: Keld Broksø, journalist, som også gav oplæg om pressens vilkår i Afghanistan.

Orker du ikke at se hele videoen har bl.a. magasinet “Sameksistens” skrevet et hurtigt læst referat af konferencen. Følg linket her:

https://www.sameksistens.com/post/danmark-st%C3%A5lsat-p%C3%A5-at-hj%C3%A6lpe-den-afghanske-befolkning