Skip to main content
Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Picture2.jpg

Logar-provinsen i det østlige Afghanistan, er ramt af en langvarig tørke, der udtører de oprindelige kilder til drikkevand, ødelægger brønde og truer de fattige familiers liv. DACAAR har netop igangsat et projekt, der skal genetablere adgang til rent drikkevand i landsbyerne.

57-årige Jamal Khan fortalte DACAAR om de vanskeligheder, hans samfund stod overfor. “Vi havde intet drikkevand,” sagde han. ” Vores oprindelige brønde var ødelagte af tørken og vi var tvunget til at vandre 2 kilometer for at hente vand”.

DACAAR besluttede, med finansiering af USAID, at komme landsbyerne til hjælp. Efter at have foretaget grundige undersøgelser er reparationerne af de inaktive og ødelagte brønde gået i gang. “Vi havde ikke råd til at reparere disse brønde, det var for dyrt for os. For nylig kom DACAAR-personale til vores landsby, undersøgte vores brønde og bragte dem tilbage til livet. Nu fungerer vores brønde som helt nye.” Forklarer Jamal Khan og fortsætter: ”Projektet bidrager også med træning i hygiejne og sanitet samt vedligeholdelse af pumper og brønde. En viden vi ikke havde tidligere.”

DACAARs indsats i Logar har ikke kun sikret rent vand, men også givet et samfund mulighed for at sikre deres fremtid.